Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog razbojništava

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv bračnog para iz Bosne i Hercegovine (1977. i 1982.) zbog kaznenog djela razbojništva u pokušaju i teške tjelesne ozljede iz čl. 218 st. 2. i 1. u vezi čl. 33. Kaznenog zakona i čl. 99. st. 1. KZ-a. Supružnika se dodatno sumnjiči da je počinio još jedno ali dovršeno kazneno djelo razbojništva iz čl. 218 st. 2. i 1. KZ-a. (24. 7. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da su supružnici 10. srpnja 2007. u Vodicama presreli bračni par te uporabom sile i elektrošokera pokušali ih onesposobiti. Oborili su ih na pod u namjeri da ženi s ramena otrgnu torbicu u čemu nisu uspjeli već su pobjegli. Oštećena je zadobila tešku tjelesnu ozljedu a oštećenik lake ozljede. Osim za razbojništvo u pokušaju, okrivljenika se sumnjiči da je 15. srpnja 2007. u Vodicama, uz prijetnju automatskom puškom, od zaposlenika mjenjačnice zatražio i dobio oko 120.000 kuna.
Protiv oboje osumnjičenika je određen pritvor, zbog opasnosti od bijega, a protiv muške osobe i zbog osnovane sumnje da će utjecati na svjedoke i zbog bojazni od ponavljanja djela na slobodi.