Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 36-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Županijskom sudu u Karlovcu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 90. u svezi članka 33. Kaznenog zakona. (31. 7. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak pokušao ubiti svoju suprugu D. Š., odnosno da je oko 7 sati 28. srpnja 2007. u cafe baru u Karlovcu, prislonio joj oštricu kuhinjskog noža pod vrat prijeteći da će je ubiti, a u čemu nije uspio jer se oštećena uspjela istrgnuti i pobjeći zadobivši pritom nagnječenje glave i lijeve strane lica te reznu ranu lijeve šake.
Uvidom u upisnik Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu utvrđeno je da je osumnjičeni u više navrata osuđivan zbog raznih kaznenih djela te je i prekršajno gonjen zbog nasilja u obitelji i prijetnji, a da su između osumnjičenika i oštećene poremećeni bračni odnosi, pa je protiv osumnjičenika predloženo određivanje pritvora temeljem članka 102. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.