Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Podnijet zahtjev za provođenje istrage protiv H. Ž. zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zahtjev za provođenje istrage protiv hrvatskog državljanina H. Ž. (1984.) zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz članka 272. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, a u kojoj je jedna osoba smrtno stradala a druga teško ozlijeđena, sa prijedlogom za određivanje pritvora temeljem članka 102. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. (2. 8. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni H. Ž. u 5,50 sati 1. kolovoza 2007. u alkoholiziranom stanju (visoka koncentracija alkohola u krvi) upravljao osobnim automobilom marke BMW 745D u Velikoj Gorici i zbog prevelike brzine izazvao prometnu nesreću. Osnovano se sumnja da je prednjim dijelom svog vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila marke Opel Corsa kojom je upravljao H. M. (1985.) uslijed čega je Opel Corsa sletjela s kolnika na meki teren i stražnjom desnom stranom naletjela na metalni stup javne ulične rasvjete pri čemu je putnica u osobnom automobilu Opel Corsa, Ružica Pavić (1988.), smrtno stradala, a vozač H. M. je zadobio teške tjelesne ozljede.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora iz razloga propisanih u članku 102. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.