Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari i prijetnji 23. kolovoza 2006. podnijet optužni prijedlog protiv Željka Žužića i Hrvoja Žužića

Povodom netočnog teksta objavljenog u jednim dnevnim novinama i naknadnih upita novinara, priopćujemo kako je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo 6. lipnja 2006. kaznenu prijavu PU Sisačko-moslavačke - PP Glina protiv Željka Žužića (1958.) i Hrvoja Žužića (1984.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari i prijetnje. Nakon prikupljanja dodatnih potrebnih obavijesti, 23. kolovoza 2006. Općinskom sudu u Glini podnijet je optužni prijedlog protiv Željka Žužića i Hrvoja Žužića zbog kaznenih djela uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1. Kaznenog zakona i prijetnji iz čl. 129. st. 2. i 3. KZ-a. (6. 8. 2007.)
Optužnim ih se prijedlogom tereti da su oko 22,40 sati 27. travnja 2006. u jednom ugostiteljskom objektu u Glini uništavali inventar, a nakon što su radi intervencije na mjesto događaja došli policijski službenici PP Glina, okrivljenici su im u više navrata uputili prijetnje da će ih sve ubiti i zaklati.
Na Općinskom sudu u Glini u tijeku je kazneni postupak te je do danas zakazano ukupno šest ročišta, a nova glavna rasprava zakazana je za 4. rujna 2007. Državno odvjetništvo predložilo je izricanje zatvorske kazne.