Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet optužni prijedlog protiv R. R. zbog tri krađe i jednom kaznenom djelu izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je optužni prijedlog protiv poljskog državljanina R. R. (1974.) zbog tri kaznena djela krađe iz čl. 216. st. 1. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava iz čl. 314. st. 1. KZ-a, počinjenih u stjecaju. (8. 8. 2007.)
Optužnim ga se prijedlogom tereti da je od 4. do 6. kolovoza 2007., u kasnim večernjim, odnosno ranim jutarnjim satima, u jednom turističkom naselju u Poreču, u dva hotela počinio tri kaznena djela krađe, od čega jedno produljeno kazneno djelo krađe. Naime, tereti ga se da je ulazio u hotelske sobe kroz otvorena vrata ili prozore za vrijeme dok su korisnici sobe spavali ili bili odsutni te da je iz torbice ili novčanika korisnika sobe uzeo i za sebe zadržao sav novac koji bi pronašao i druge vrijedne predmete. Na opisani način je otuđio ukupno 3.150 Eura, 4.720,00 kuna, dva mobitela i jednu VISA karticu oštetivši dvoje talijanskih i dvoje ruskih te dvoje hrvatskih državljana.
Ujedno ga se tereti da je neutvrđenog dana nabavio prijenosno računalo marke „HP“ sa CD-om s driverima, elektronski uređaj tzv. „skiming“ za snimanje magnetnih zapisa s kreditnih kartica te devet komada bijelih bianco kreditnih kartica s ugrađenom trakom za magnetski zapis namijenjenih za izradu krivotvorenih isprava, a spomenute je predmete 6. kolovoza 2007. imao u hotelskoj sobi koju je koristio.
Predloženo je da se okrivljeniku odredi pritvor po zakonskoj osnovi iz čl. 102. st. 1. t. 1. i 3. ZKP-a, te izricanje kazne zavora i sigurnosnih mjera oduzimanja predmeta i protjerivanja stranca iz zemlje.