Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podnijet optužni prijedlog zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je optužni prijedlog protiv talijanskog državljanina F. C. (1972.) zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona. (17. 8. 2007.)
Tereti ga se da je oko 18 sati 10. kolovoza 2007. na makadamskom putu u mjestu Mokalo (općina Orebić), odnosno na mjestu gdje se nalaze gusta borova šuma i obiteljske kuće, upaljačem zapalio jedan papir, a potom plamenom tog papira pripalio cigaretu, a gorući papir odbacio na tlo gdje su se nalazile naslage suhih borovih iglica, pristajući da se one tako zapale i vatra proširi na obližnju borovu šumu. Vozilom se udaljio sa spomenutog mjesta dok je odbačeni gorući papir zapalio suhe borove iglice i vatra se proširila zahvativši površinu od 110 cm x 60 cm. Vatra je ugašena brzom intervencijom osoba koje su se zatekle u blizini.
U optužnom je prijedlogu predloženo određivanje pritvora te izricanje kazne zatvora i sigurnosne mjere protjerivanja stranca iz zemlje.