Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 48-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. toč 8. u svezi čl. 33. st. 1 Kaznenog zakona. (29. 8. 2007.)
Osnovano se sumnja da je 48-godišnjak 28. kolovoza 2007., oko 15,50 sati u šumi na području Gornjeg Jelenja, a u vrijeme dok je policijski službenik mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a RH obavljao službenu radnju utvrđivanja identiteta, naglo izvadio pištolj kalibra 7,62 mm sa metkom u cijevi i istovremeno napinjujući okidač pištolj usmjerio prema policijskom službeniku u namjeri ispaljenja streljiva i oduzimanja mu života. U daljnjem postupanju i ostvarenju njegove namjere, spriječio ga je sam policijski službenik zahvatom i uporabom fizičke snage oduzevši mu pištolj i vežući ga sredstvima za vezivanje.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, a državno je odvjetništvo u istražnom zahtjevu predložilo određivanje pritvora.