Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Podnijet istražni zahtjev protiv 26-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st 1. i 3. Kaznenog zakona. (8. 9. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak oko 6,45 sati 2. rujna 2007. pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom marke Ford Focus Velikogoričkom ulicom u mjestu Staro Čiče u smjeru sjeverozapada te da je, dolaskom do kućnog broja 38, protivno odredbama čl. 47. st. 1. i 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno kretanja prometnim trakom namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera i neprilagođene brzine, prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Opel Omega kojim je upravljala C. B. (1967.), a koja je tim vozilom dolazila iz suprotnog smjera prema jugoistoku. Zbog zadobivenih ozljeda C. B. je preminula na mjestu događaja.
Nakon što je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda uvažilo žalbu državnog odvjetništva na rješenje suca o odbacivanju zahtjeva za određivanjem zadržavanja, državno je odvjetništvo u istražnom zahtjevu predložilo određivanje pritvora iz razloga propisanih u čl. 102. st. 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.