Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Podnijet optužni prijedlog protiv N. P.-M. i M. P. zbog oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je Sucu za mladež Općinskog suda u Sisku optužni prijedlog protiv hrvatskih državljanki N. P.-M. (1962.) i M. P. (1971.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i mladeži – oduzimanjem djeteta ili maloljetne osobe iz čl. 210. st. 1 Kaznenog zakona u svezi čl. 60. Kaznenog zakona. (10. 9. 2007.)
Optužnim ih se prijedlogom tereti da su 2. rujna 2007. oko 17 sati, zajedno i po prethodnom dogovoru te u cilju da neovlašteno odvedu i sakriju malodobne kćeri okrivljenog LJ. Č.; iako su znale da je LJ. Č. trebao djecu vratiti majci u Francusku; okrivljena N. P.-M. svojim automobilom djecu dovezla do mjesta Ogulinec gdje se po dogovoru našla s okrivljenom M. P. koja ih je preuzela i svojim automobilom dovezla u svoj stan na području Zagreba gdje ih je držala do 7. rujna 2007. kada su ih oko 17 sati pronašli i preuzeli policijski službenici.
U optužnom prijedlogu je predloženo određivanje pritvora protiv obje okrivljenice temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku.