Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu
Podnijet optužni prijedlog protiv B. P. zbog teške krađe i krivotvorenja isprava

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podnijelo je optužni prijedlog protiv 42-godišnjeg hrvatskog državljanina B. P. zbog kaznenog djela teške krađe iz čl. 217. st. 1. i 2. toč. 1. u svezi čl. 216. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (17. 9. 2007.)
Okrivljeniku se optužnim prijedlogom stavlja na teret da je zajedno sa osobom, čiji identitet nije utvrđen, 15. srpnja 2007. u Republici Sloveniji, s parkirališta ugostiteljskog objekta u mjestu Posavec kod Kranja, sa prethodno otuđenim originalnim ključem stavio u pogon i za sebe zadržao osobni automobil marke «Mercedes CLS» u vrijednosti 450.000,00 kuna, vlasništvo leasing tvrtke iz Republike Slovenije a na korištenju kod slovenskog državljanina S. J. (1947.). Tereti ga se da su na taj automobil pričvrstili dvije nepripadajuće talijanske registarske pločice. Okrivljenika su s takvim osobnim automobilom zaustavili policijski službenici mobilne jedinice PU Zagrebačke na autocesti Zagreb – Lipovac na području Ivanić Grada.
U optužnom je prijedlogu predloženo produljivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. toč. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku budući da postoji bojazan od bijega i mogućnost da postane nedostupan tijelima kaznenog progona te mogućnost da će utjecati na svjedoke.