Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Podnijet istražni zahtjev protiv 21-godišnjaka zbog teškog ubojstva iz koristoljublja

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona. (17. 9. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnjak 15. rujna 2007., između 5,30 i 6,30 sati došao u kuću 86-godišnje J. Š. u mjestu Obedišće, a koju je od ranije poznavao, s ciljem da je usmrti i da joj oduzme veću svotu novca za koji je znao da ga posjeduje. Osnovano se sumnja da ju je 21-godišnjak više puta udario oštricom sjekire po glavi nanijevši joj višestruke opsežne ozljede glave uslijed kojih je ona preminula. Nakon što je usmrtio 86-godišnjakinju, osnovano se sumnja da je osumnjičenik sa ormara spavaće sobe uzeo kuvertu s točno neutvrđenim iznosom novca i zadržao ga za sebe.
U istražnom je zahtjevu predloženo određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. toč. 1., 2. i 4. Zakona o kaznenom postupku budući da postoji bojazan od bijega, utjecaja na svjedoke te s obzirom da se radi o vrlo teškom kaznenom djelu nasilne prirode počinjenom na iznimno brutalan način.