Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Predloženo provođenje određenih istražnih radnji protiv 28-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je istražnom sucu provođenje određenih istražnih radnji protiv 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona. (20. 9. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak oko 0,50 sati 18. rujna 2007. ispred garaže obiteljske kuće D. B. u Zadru, Ulica dr. Franje Tuđmana, zapaljivom tekućinom polio i zapalio automobile marke Toyota Rav 4 i Opel Tigra u vlasništvu sina i kćeri od D. B. Zapaljeni automobili su većim dijelom izgorjeli, a proširenje požara na garažu i kuću i druge susjedne objekte spriječili su vatrogasci pravovremenom intervencijom. Osnovano se sumnja da je tijekom iste noći, od ponoći do osam sati ujutro, u dvorištu vikend kuće u Petrčanima, vlasništvo majke od D. B., a koju i on koristi, zapaljivom tekućinom polio i zapalio jedan čempres visok oko četiri metra kojem je u potpunosti izgorjela krošnja, dok su krošnje dva susjedna čempresa izgorjela djelomično.
Protiv osumnjičenog je predloženo određivanje pritvora.