Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Podnijeta žalba protiv rješenja Općinskog suda u Velikoj Gorici kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetništva za produljenje pritvora protiv H. Ž.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je žalbu protiv rješenja Općinskog suda u Velikoj Gorici a kojim je odbijen prijedlog ovog državnog odvjetništva za produljenje pritvora protiv okrivljenog H. Ž. zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz članka 272. stavak 3. Kaznenog zakona. (21. 9. 2007.)
U žalbi je istaknuto kako vrlo visok stupanj alkoholiziranosti okrivljenika i velika brzina kojom se kretao, uz činjenicu da je okrivljenik više puta prekršajno kažnjavan upravo zbog vožnje nedozvoljenom brzinom i u alkoholiziranom stanju, ukazuju kako se radi o osobi kojoj grubo kršenje propisa o sigurnosti prometa predstavlja svakodnevno ponašanje i koja ne mari za posljedice takvog svog ponašanja, a zbog čega postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogao ponovno počiniti isto kazneno djelo.
Također, kako iz podataka u spisu proizlazi da je okrivljenik već ranije upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima «B» kategorije, tako je u žalbi istaknuto da mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koju je okrivljeniku, umjesto predlaganog pritvora, izrekao Općinski sud u Velikoj Gorici, očigledno nije adekvatna mjera kojom bi se otklonila bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi ponovno mogao počiniti isto kazneno djelo.