Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru
Najavljena žalba na presudu kojom je T. K. osuđen na šestogodišnju kaznu zatvora zbog zlouporabe opojnih droga

Na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zlataru Županijski sud u Zlataru donio je presudu kojom je 34-godišnjeg hrvatskog državljanina T. K. osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz članka 173. stavka 2. Kaznenog zakona. (25. 9. 2007.)
Optužnicom mu se stavljalo na teret da je 5. lipnja 2007. na međunarodnom graničnom prijelazu Macelj, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju i zlouporabi opojnih droga, a u nakani daljnje prodaje, u svom osobnom automobilu marke Saab držao 5 paketa opojne droge kokain, ukupne težine 2 491,49 grama, dok je u stanu u Zagrebu držao dva paketića ispunjena s 1,91 g konoplje tipa droge (marihuane). Pretragom spomenutog prijevoznog sredstva ispod zaštitne plastike prednjeg desnog blatobrana pronađeno je pet paketića oblijepljenih smeđom selotejp trakom, ispunjenih kokainom, dok je na adresi na kojoj prebiva, pronađena navedena marihuana, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje težine.
Prema presudi Županijskog suda u Zlataru od 13. rujna 2007., T. K. je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina te mu je oduzeta predmetna droga. Istog dana, Županijski sud u Zlataru rješenjem je protiv okrivljenika odredio pritvor temeljem članka 104. stavka 4. Zakona o kaznenom postupku (jer mu je izrečena kazna zatvora veća od 5 godina), dok se tijekom postupka okrivljenik T. K. nalazio u pritvoru temeljem članka 102. stavka 2. točke 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku (zbog opasnosti od ponavljanja djela te posebno teških okolnosti djela).