Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 29-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Puli istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (4. 10. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak oko 14,30 sati 26. rujna 2007., protivno odredbama čl. 51. st. 1. i čl. 199. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao osobnim vozilom marke BMW austrijskih registracijskih oznaka kolnikom ulice Obala Maršala Tita u Vrsaru. Osnovano se sumnja da je zbog neprilagođene brzine kretanja i načina vožnje te utjecaja alkohola (koncentracija od 2,20 g/kg apsolutnog alkohola u krvi) izazvao prometnu nesreću, odnosno da je vozilom prešao na suprotnu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim dijelom svog vozila udario u prednju stranu mopeda marke Tomos, kojim je iz suprotnog smjera upravljao hrvatski državljanin P. Š. (1959.). Zbog zadobivenih ozljeda P. Š. je na mjestu događaja preminuo.
U istražnom zahtjevu predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.