Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 24-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Puli istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (4. 10. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak oko 7,05 sati 13. svibnja 2007. upravljao osobnim vozilom marke Renault Laguna kolnikom ceste B-9 iz smjera Umaga prema Puli protivno odredbama čl. 51. st. 1. i čl. 199. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osnovano se sumnja da je zbog neprilagođene brzine i načina vožnje te bitno smanjenih vozačkih sposobnosti zbog utjecaja alkohola (koncentracija od najmanje 2,07 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), pristajući da takvom vožnjom ugrozi život i tijelo drugih sudionika u prometu, kod naselja Medaki (općina Sv. Lovreč) izazvao prometnu nesreću, odnosno da je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na lijevu kolničku traku pa na desnu te sletio van kolnika. Pritom je udario u kameni usjek, više se puta vozilom okrenuo i vratio na kolnik uslijed čega je iz vozila ispala suvozačica, hrvatska državljanka N. K. K. (1987.), koja je, zbog zadobivenih mnogostrukih vanjskih i unutarnjih ozljeda, na mjestu nesreće preminula.
U istražnom zahtjevu predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor po osnovi iz čl. 102. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.