Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku
Podnijet istražni zahtjev protiv 37-godišnjaka zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i zlostavljanja u obavljanju službe ili javne ovlasti

Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku podnijelo je Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 99. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina zlostavljanjem u obavljanju službe ili javne ovlasti iz čl. 127. st. 1. KZ-a. (22. 10. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik oko 13,30 16. listopada 2007. tijekom kriminalističke obrade nad G. P.u službenim prostorijama Policijske postaje Zlatar Bistrica, pristajući da ga teško tjelesno ozlijedi, udario ga desnim dlanom u lijevi dio glave. Od tog je udarca G. P. izgubio ravnotežu i desnom stranom glave i prsišta udario u rub metalnog ormara uz kojeg je stajao uslijed čega je zadobio teške i po život opasne ozljede koje su dovele do stanja moždane kome.
U istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku.