Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv Š. S. zbog teškog ubojstva i zlouporaba opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina Š. S. (1973.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. toč. 6. Kaznenog zakona te zbog dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. i 5. KZ-a. (23. 10. 2007.)
Optužnicom ga se tereti da je u poslijepodnevnim satima 16. lipnja 2007. u svojoj obiteljskoj kući u Srimi, djevojci s kojom živio ubrizgao u venu neutvrđenu količinu opojne droge heroin. Tereti ga se da je potom oko 21.30 sati ponovo joj ubrizgao neutvrđenu količinu heroina visoke čistoće a sve kako bi od nje napravio još većeg ovisnika pristajući pritom i da je usmrti. Nakon toga oštećena je izgubila svijest i zdravstveno joj se stanje pogoršalo te je prijetila opasnost da umre. Usprkos tome, okrivljenik nije zvao hitnu pomoć već je gledao televizijski program i otišao spavati, a oštećenica je, od prekomjerne doze heroina, preminula između 3 i 5 sati. Također mu se stavlja na teret i počinjenje dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga.
Nakon podnesene optužnice, izvanraspravno vijeće suda je protiv okrivljenika produljilo pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč. 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.