Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Prihvaćena žalba i određen pritvor osumnjičeniku zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu žalilo se na rješenje Županijskog suda u Puli glede odbijanja prijedloga za određivanje pritvora protiv osumnjičenika (1983.) navodeći u žalbi, između ostalog, i konkretne okolnosti iz kojih proizlazi da je okrivljenik nakon prometne nesreće utjecao na svjedoke čije saslušanje je predloženo, u smislu kako bi od sebe otklonio odgovornost. Vijeće Županijskog suda u Puli prihvatilo je žalbu Općinskog državnog odvjetništva i svojim rješenjem od 25. listopada 2007. preinačilo prvotno rješenje te protiv osumnjičenika odredilo pritvor zbog zakonskog osnova iz čl. 102. st. 1. t. 2. i 3. u vezi s čl. 102. st. 2. ZKP-a. (29. 10. 2007.)
Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo Istražnom centru Županijskog suda u Puli, istražni zahtjev protiv hrvatskog državljana (1983.) zbog osnovane sumnje da je 13. svibnja 2007. na kolniku ceste B-9 iz Umaga prema Puli, kod mjesta Medaki, upravljajući osobnim vozilom neprilagođenom brzinom i pod visokim utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala suvozačica N. K. K. (hrvatska državljanka, 1987.).
U istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a, te je Županijski sud u Puli donio rješenje o provođenju istrage, ali je rješenjem od 11. listopada odbio prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi pritvor.