Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu
Optuženi B. P. nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci

Općinski sud u Ivanić Gradu je, temeljem optužnog prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Ivanić Gradu, donio nepravomoćnu presudu kojom je državljanina Republike Hrvatske B. P. (1965.) osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci zbog kaznenog djela pomaganja u teškoj krađi iz čl. 217. st. 1. i 2. u svezi čl. 216. st. 1. i čl. 38. Kaznenog zakona i kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (31. 10. 2007.)
Okrivljeniku se optužnim prijedlogom stavlja na teret da je 22. srpnja 2007. u Zagrebu, kod motela Plitvice, od osobe čiji identitet nije utvrđen, preuzeo ukradeni automobil marke Mercedes CLS na kojem su bile pričvršćene nepripadajuće registarske pločice, a kako bi automobil, koristeći svoj konzularni status, prevezao preko granice u Republiku Bosnu i Hercegovinu. Naime, nepoznati počinitelj od kojeg je okrivljenik preuzeo automobil je, 15. srpnja 2007. u mjestu Posavec kod Kranja (Republika Slovenija) sa parkirališta ugostiteljskog objekta korištenjem originalnog ključa stavio u pogon i zadržao za sebe osobni automobil Mercedes CLS u vlasništvu leasing tvrtke iz Republike Slovenije vrijedan 450.000,00 kn), a koji je na temelju ugovora o leasingu koristio slovenski državljanin S. J. Nepoznati je počinitelj na ukradeni automobil pričvrstio dvije nepripadajuće registarske pločice.
U navedenom automobilu nalazio se pištolj marke Crvena zastava sa oružnim listom na ime S. J., diktafon marke Sony, dva mobitela marke Nokia te bankovne kartice i isprave automobila, također na ime S. J., a sve navedeno nepoznati je počinitelj zadržao za sebe.
Okrivljenik se nalazi u pritvoru jer postoji bojazan da bi mogao pobjeći i tako postati nedostupan tijelima kaznenog progona.