Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podnijet istražni zahtjev protiv 24-godišnjaka zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (2. 11. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak tijekom travnja 2007. godine u šumskom predjelu nedaleko mjesta Sveta Ana posadio pet sjemenki indijske konoplje iz kojih je niklo pet biljaka koje je uzgajao te su izrasle do visine od oko dva metra, a od ubranog lišća četiriju biljki dobio je ukupno 698,83 grama opojne droge marihuane.
Osumnjičenik je višestruki specijalni povratnik koji je opisano kazneno djelo počinio isti mjesec nakon puštanja sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci za istovrsno kazneno djelo.
Zbog toga je protiv osumnjičenika predlagano zadržavanje i to zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem kaznenih djela. Istražni sudac odbio je taj prijedlog, a nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici uložilo žalbu protiv rješenja istražnog suca, žalba je usvojena te je nad osumnjičenikom, temeljem čl. 102. st. 1. toč. 3. ZKP-a određen pritvor.