Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zadru istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1959.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona u svezi čl. 41. Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona. (5. 11. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 48-godišnjak 3. studenog 2007. sakrio oko 512 grama opojne droge heroin pored stabla u travi na predijelu Arbanasa u Zadru. U nastavku kriminalističke obrade otkriven je drugi osumnjičenik, 32-godišnji hrvatski državljanin, te se osnovano sumnja da je po njegovu nalogu 48-godišnjak skrivao heroin na navedenom mjestu zbog čega je protiv njega 4. studenog 2007. podnijet zahtjev za proširenje istrage. Osnovano se sumnja da su oba osumnjičenika na opisani način u četiri navrata stavili u promet ukupno oko dva kilograma heroina koji su prodani ovisnicima u Zadru.
U istražnom zahtjevu predloženo je određivanje pritvora protiv 32-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je do sada više puta bio osuđivan zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Istražni sudac Županijskog suda u Zadru je protiv oba osumnjičenika donio rješenje o provedbi istrage te je 32-godišnjaku odredio pritvor.