Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Općinski sud u Karlovcu donio je presudu kojom je D. M., E. L., N. V., D. Z., M. G., G. D. i M. P. proglasio krivima zbog pokušaja iznude i pomaganja u pokušaju iznude

Općinski sud u Karlovcu donio je presudu kojom je D. M. (1963.), E. L. (1973.), M. G. (1981.) i G. D. (1981.) proglasio krivima zbog kaznenog djela pokušaja iznude iz čl. 234. st. 1. i 2. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona, dok je optužene N. V. (1969.), D. Z. (1980.) i M. P. (1981.) proglasio krivima zbog kaznenog djela pomaganja u pokušaju iznude iz čl. 234. st. 1 i 2. u svezi čl. 33. i 38. Kaznenog zakon. (9. 11. 2007.)
Ovom presudom, temeljem optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu, svim okrivljenicima su izrečene zatvorske kazne, i to: okrivljenom D. M. kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca; okrivljenom E. L. kazna zatvora u trajanju od dvije godine; okrivljenom M. G. kazna zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca; okrivljenom G. D. kazna zatvora u trajanju od jedne godine i okrivljenom N. V. kazna zatvora u trajanju od jedne godine, kao i okrivljenicima D. Z. i M. P. kojima je također izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.
Državno odvjetništvo će o eventualnoj žalbi u svezi sa visinom izrečenih kazni odlučiti po primitku presude.