Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnijet optužni prijedlog protiv više osoba zbog nasilničkih ponašanja, prijetnji i nanošenja teških tjelesnih ozljeda

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je Općinskom sudu u Varaždinu optužni prijedlog protiv I. K. (1964.), M. K. (1989.), N. G. (1980.), I. G. (1983.) i D. R. (1978.) zbog kaznenih djela protiv javnog reda - nasilničkim ponašanjem iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona, kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina - prijetnjom iz čl. 129. st. 2. Kaznenog zakona te kaznenih djela protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 99. st. 1. Kaznenog zakona. (9. 11. 2007.)
Okrivljenicima I. K. i M. K. se optužnim prijedlogom stavlja na teret da su oko 23 sata 17. kolovoza 2007., na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Varaždinu, u cilju iživljavanja i bez ikakvog razloga i povoda, pristupili stolu za kojim je sjedio I. K., bivši zaposlenik ugostiteljskog objekta u vlasništvu okrivljenog M. K., pa su ga nekoliko puta udarili otvorenim dlanom u lice i povukli ga za kosu uz prijetnju da će ga ubiti.
Okrivljenike I. K., N. G., I. G. i D. R. tereti se da su oko 23,30 sati istoga dana, ispred drugog ugostiteljskog objekta u Varaždinu; i to, da je prvo I. K. fizički napao N. G. pokušavši ga udariti šakom u glavu, a potom je ispod prsluka izvadio pištolj i zaprijetio okrivljenom N. G. da će ga istog trena ubiti. Okrivljeni N. G. udarcem mu je izbio pištolj iz ruke i udario ga šakom u glavu, a nakon toga je došlo do tučnjave između okrivljenih I. K. i M. K. s jedne strane te okrivljenih N. G., I. G. i D. R. s druge strane. U toj su tučnjavi okrivljenici I. K. i M. K. zadobili teške tjelesne ozljede.