Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog pokušaja ubojstva i nepružanja pomoći te zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv M. V. (1983.) i E. D. (1984.) zbog kaznenih djela protiv života i tijela pokušajem ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona u svezi čl. 33. Kaznenog zakona i nepružanjem pomoći iz čl. 104. st. 3. u svezi st. 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv imovine razbojništvom iz čl. 218. st. 1. Kaznenog zakona. (19. 11. 2007.)
Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 4. srpnja 2007. oko 2 sata u Lepoglavi, prišli oštećeniku M. P. (1962.) te ga udarcima rukama oborili na asfalt, a potom mu zadali veći broj udaraca nogama i šakama u glavu i tijelo, svjesni da mu takvim snažnim udarcima mogu nanijeti i smrtonosne ozljede te pristajući da dođe do takve posljedice. Nakon toga su mu oduzeli karticu tekućeg računa Zagrebačke banke na njegovo ime i daljnjim ga udarcima po glavi i tijelu primorali da im kaže PIN broj kartice, nanijevši mu teške i po život opasne ozljede (krvarenje ispod tvrde moždane ovojnice, prijelom šest rebara i nagnječenje pluća). Okrivljenike se tereti da su potom, uporabom oduzete kartice, podigli na bankomatu 5.000,00 kuna i podijelili novac, a oštećenika M. P. ostavili na istom mjestu ne pozvavši pomoć niti ga odvevši liječniku, iako su vidjeli da su mu nanijeli brojne i teške ozljede, pa mu je život spašen pružanjem liječničke pomoći tijekom jutra istog dana.
Okrivljenici se nalaze u pritvoru, a u optužnici se predlaže određivanje pritvora protiv oba okrivljenika temeljem čl. 102. st. 1. t. 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.