Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 57-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog kaznenog djela protiv života i tijela - ubojstvo u pokušaju, opisano i kažnjivo po čl. 90. u svezi čl. 33. st. 1. Kaznenog zakona. (21. 11. 2007.)
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik oko 21 sat 19. studenog 2007., ispred jednog ugostiteljskog objekta u Crikvenici, nakon prethodno okončanog fizičkog sukoba sa oštećenim i pod utjecajem alkohola (1,88 g/kg alkohola u organizmu), uzeo iz kuće dva kuhinjska noža i prišao oštećenom (1963.) koji je sjedio na mjestu suvozača osobnog automobila. Otvorio je vrata automobila i, u nakani da ga liši života, nožem ga ubo u predjelu prsišta nanijevši mu ubodnu radnu sa probojem desne strane prsišta. Oštećeni je uspio zatvoriti vrata automobila te se zajedno sa vozačem žurno odvezao sa mjesta događaja spriječivši osumnjičenika u daljnjem postupanju.
Protiv osumnjičenika je zatraženo određivanje pritvora, a rješenjem o zadržavanju trenutno se nalazi u Zatvoru u Rijeci.