Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Priopćenje sredstvima javnog priopćavanja

Željko Knapić je 14. veljače 2006. podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu kaznenu prijavu protiv osumnjičenog I. Ž. zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju iz čl. 293 st. 2 u svezi st. 1 Kaznenog zakona, te 4. rujna 2006. i protiv osumnjičene B. Š., zbog istog kaznenog djela.
Na temelju rezultata izvida koje su poduzele policijske uprave Varaždinska, Zagrebačka i Dubrovačko-neretvanska utvrđeno je da u konkretnom slučaju nema osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela, pa je stoga Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 31. svibnja 2007. donijelo rješenje o odbačaju predmetne kaznene prijave, s uputom Željku Knapiću da može preuzeti progon u svojstvu oštećenika. (23. 11. 2007.)
Željko Knapić je u svojstvu oštećenika kao tužitelj preuzeo kazneni progon te je 19. srpnja 2007. podnio Istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu istražni zahtjev protiv I. Ž. i B. Š., a Istražni sudac donio je rješenje o provođenju istrage protiv imenovanih zbog kaznenog djela iz čl. 293 st. 2 u svezi st. 1 Kaznenog zakona.
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je žalbe osumnjičenika te je istražni zahtjev oštećenika kao tužitelja pravomoćno odbijen.
Na temelju iznijetog proizlazi da je Županijski sud u Varaždinu u ovom predmetu zauzeo identično stanovište kao i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu zaključujući da ne postoji osnovana sumnja da su I. Ž. i B. Š. počinili kazneno djelo stavljeno im na teret.