Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Neutemeljena izjava branitelja optužene Gordane Getoš Magdić

Neutemeljena je izjava odvjetnika Ante Babića, branitelja optužene Gordane Getoš Magdić, u kaznenom postupku koji se vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv prvooptuženog Branimira Glavaša i dr., a kojom proziva državno odvjetništvo "koje treba riješiti kaznene prijave i sva događanja oko sudskog postupka protiv G. G. M." (citat iz agencijske vijesti, 11. 12. 2007.)
Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku još je 29. ožujka i 8. svibnja 2007. svojim rješenjima odbacilo kao neosnovane kaznene prijave koje su podnosili branitelji okrivljenika protiv tadašnjeg načelnika i nekoliko policajaca PU osječko-baranjske te odvjetnika Radoslava Arambašića.
Navedene činjenice poznate su odvjetniku Babiću, kao i drugim braniteljima, jer su im opisana rješenja dostavljena.
Dapače, kao nezadovoljne stranke iskoristili su pravo preuzimanja kaznenog progona i pred nadležnim sudovima podnijeli istražni zahtjev, odnosno optužni prijedlog.
Slijedom navedenog, budući da je nadležno državno odvjetništvo u zakonskom roku riješilo sve kaznene prijave koje se odnose na postupanje navedenih osoba, očito je da neosnovana izjava odvjetnika Babića predstavlja neprihvatljiv pritisak na zakoniti rad državnog odvjetništva.