Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podnijeta žalba protiv presude u predmetu protiv troje optuženika zbog prijevara, krivotvorenja službenih isprava i krivotvorenja isprava

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv presude Općinskog suda u Koprivnici kojom je sud optuženoj M. B. R. izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci, optuženom D. B. jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca, a optuženom Z. Z. jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, uvjetno na tri godine. (19. 12. 2007.)
Žalba je podnijeta zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, zbog povrede kaznenog zakona, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke suda o kaznenim sankcijama.
Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici u žalbi ističe kako je sud trebao primijeniti odredbe Kaznenog zakona o stjecaju kaznenih djela i optužene osuditi za počinjenje više kaznenih djela (za svako kazneno djelo posebno), bez primjene odredaba o produljenom kaznenom djelu, te za svako kazneno djelo u stjecaju izreći pojedinačnu kaznu, a zatim za sva djela izreći jedinstvenu kaznu.
U žalbi je istaknuto i kako su izrečene kazne zatvora optuženima M. B. R. i D. B. preblage te se predlaže da im se izreknu zatvorske kazne u duljem vremenskom trajanju, dok se u odnosu na optuženog Z. Z. predlaže izricanje zatvorske kazne u duljem vremenskom trajanju bez primjene uvjetne osude.