Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Nije točno da je državno odvjetništvo dalo policiji "valjan" nalog za nastavkom kriminalističke obrade nad Željkom Peratovićem

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je 7. prosinca 2007. posebno izvješće Policijske uprave zagrebačke u kojem mole da državno odvjetništvo ishoduje nalog za pretragu pokretnih stvari u vlasništvu Željka Peratovića koje do danas nisu pretražene, a nalaze se pohranjene u prostorijama PU Zagrebačke.
Podsjetimo, policijski službenici postupali su po nalogu za pretragu koji je vrijedio 72 sata od preuzimanja. Policijski su službenici naloženu istražnu radnju prekinuli zbog opsežnosti podataka pohranjenih na pokretnim stvarima i zbog toga jer je Željku Peratoviću pozlilo.
Županijsko je državno odvjetništvo u Zagrebu, cijeneći kako je sud jedino ovlašten odlučiti u svezi nastavka istražne radnje, proslijedilo prijedlog policije Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu navodeći kako "imajući u vidu traženje policije cijenimo kako je potrebno odlučiti u svezi nastavka pretrage pokretnih stvari kod Željka Peratovića koje do danas nisu pretražene, a nalaze se pohranjene u prostorijama Sektora". (2. 1. 2008.)
S obzirom da je Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu donio nalog za pretragu ostalih oduzetih stvari, smatramo kako je netočno govoriti o uhićenju ili nastavku kriminalističke obrade ili nastavku progona, već je isključivo riječ o nastavku dopuštenja pretrage ostalih nepretraženih oduzetih predmeta koja je bila prekinuta iz gore navedenih razloga, a sve kako bi se Željku Peratoviću vratili predmeti koji su mu privremeno oduzeti, budući da na tome i on sam svojim istupima u medijima inzistira.