Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Križevcima
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe i trgovačkog društva zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Križevcima podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana (1943. i 1980.) i trgovačkog društva zbog kaznenih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa – teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 4. u vezi čl. 263 st. 1., 2. i 4. Kaznenog zakona. (4. 1. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici kao odgovorne osobe trgovačkog društva 29. kolovoza 2007., u radnom prostoru vulkanizacije za privredna vozila; protivno odredbama čl. 27 st. 1. i 2. i čl. 28 st. 1. Zakona o zaštiti na radu te čl. 34 st. 1. i 2. istog Zakona; dopustili dvojici radnika radove na vulkanizaciji, a kako oni nisu bili osposobljeni ni za te radove ni za rad na siguran način, prilikom montiranja zračnice pneumatika došlo je do eksplozije pneumatika koji je zajedno s naplatkom udario jednog radnika u glavu.
Radnik je teško ozlijeđen (eksplozivna rana na glavi i moždana koma) uslijed čega je 16. rujna 2007. preminuo u KBC-u Rebro.