Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podnijelo je Županijskom sudu u Slavonskom Brodu istražni zahtjev protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1972. i 1976.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona i čl. 41. ZID-a. (3. 1. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da su 30. prosinca 2007. na međunarodnom carinskom graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu ušli u Republiku Hrvatsku s ciljem nabavke opojne droge te su, zajednički i dogovorno, kupili od nepoznatih osoba 521,3 g kokaina te ga, skrivenog u automobilu marke Audi A6 (vlasništvo prvoosumnjičenog), dovezli na spomenuti granični prijelaz radi prijenosa u Bosnu i Hercegovinu i daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu. Prilikom pretrage navedenog automobila pronađena je opojna droga kokain, a kod osumnjičenika je pronađena i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od nezakonitog prometa opojne droge (2.000,00 EU).
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. toč. 1. i 4. Zakona o kaznenom postupku.