Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet prijedlog za provođenje istražnih radnji protiv 33-godišnjaka zbog teške krađe

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je prijedlog za provođenje istražnih radnji, s prijedlogom za određivanjem pritvora, protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog kaznenog djela teške krađe iz čl. 217 st. 1. t. 1. Kaznenog zakona. (11. 1. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak 30. prosinca 2007. s nepoznatim osobama na području Republike Francuske otuđio osobno vozilo marke Bently GTC cabrio sive boje, registarskih oznaka Monaka, nepoznatog vlasnika, te ga nepoznatim pravcem prebacio iz Francuske preko više državnih granica u Republiku Hrvatsku radi daljnjeg prebacivanja i prodaje u Republici Bosni i Hercegovini. U svom je naumu spriječen 3. siječnja 2008. kada su ga policijski službenici Policijske uprave splitsko–dalmatinske uhitili na odmorištu i benzinskoj postaji Kozjak, autocesta A1 Zagreb – Šestanovac.
Nakon privođenja, predloženo je određivanje pritvora protiv osumnjičenika temeljem čl. 102. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku, budući da postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogao postati nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, s obzirom da osumnjičenik osim hrvatskog državljanstva ima i državljanstvo Republike Bosne i Hercegovine, a uz to, uglavnom živi i radi u Posušju gdje ima i svoju tvrtku.
Istražni sudac prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i rješenjem od 4. siječnja 2008. protiv osumnjičenika odredio pritvor.