Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet optužni prijedlog protiv S. D. i D. D. zbog poticanja na ovjerovljavanje neistinitog sadržaja i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Općinskom sudu u Pazinu optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana S. D. (1984.) i D. D. (1962.) zbog ovjerovljavanja neistinitog sadržaja poticanjem iz čl. 315. st. 1. Kaznenog zakona u svezi s čl. 37. st. 1. KZ-a i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja iz čl. 315. st. 1. KZ-a. (25. 1. 2008.)
Između 3 i 4 sata 14. ožujka 2007. I. V., inače prijateljica okrivljenog S. D., upravljala je osobnim vozilom u vlasništvu okrivljenikove majke, D. D., a u vozilu se tijekom vožnje nalazio i okrivljenik. Na dionici između Rogovića i naselja Ivoli državne ceste broj 8 (Istarski ipsilon) izazvala je prometnu nesreću te se okrivljenog S. D. tereti da je mobitelom pozvao svoju majku, okrivljenicu D. D., da dođe na mjesto prometne nesreće i pozove policiju te kaže policiji kako je ona upravljala vozilom i skrivila nezgodu. Okrivljena D. D. to je i učinila te se po dolasku policije podvrgnula alkotestiranju kao vozač vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći, a potom i vlastoručno potpisala zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu.
Policijski su službenici u službene evidencije prometnih prekršaja Policijske postaje Pazin unijeli da je ona bila vozač koji je skrivio navedenu prometnu nesreću, iako ona tom prilikom nije bila vozač predmetnog vozila niti se u njemu nalazila niti je bila na mjestu nesreće u vrijeme događanja.