Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv 54-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv 54-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa – izazivanje prometne nesreće iz članka 272 stavka 1. i 3. Kaznenog zakona. (1. 2. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,68 g/kg alkohola u krvi) oko 17,55 sati 29. siječnja 2008. upravljao osobnim automobilom Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Uslijed alkoholiziranosti i bitno smanjenih vozačkih sposobnosti nije držao propisani razmak krećući se iza drugih vozila te je prednjim dijelom svog vozila naletio na zadnji dio drugog osobnog automobila koji se kretao ispred njega. Od siline naleta taj se osobni automobil zanio i naletio na zaštitnu metalnu ogradu, prešao preko razdjelnika kolnika i prevrnuo se na krov. Tom je prilikom A. Š., vozač tog osobnog automobila, na mjestu nesreće preminuo, a dvoje je putnika iz njegovog automobila zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede.
Okrivljeni je zadržan po odluci Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, a dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika podnio je prijedlog za određivanje pritvora temeljem čl. 102 st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.