Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv B. A. zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon dovršene istrage, podignulo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv B. A. (1964.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona. (8. 2. 2008.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da se oko 21 sat 30. listopada 2007. u obiteljskoj kući u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom (Duga Resa) verbalno sukobio sa svojom majkom M. A., pristajući da je liši života, te ju tijekom sukoba više puta udario šakom i točno neutvrđenim tupo tvrdim predmetom po glavi i vratu. Pored ostalih ozljeda, nanio joj je i tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu nagnječenja velikog mozga i desne polovice malog mozga s krvarenjem unutar mozgovine zbog kojih je ona 4. studenog 2007. u 17,25 sati preminula u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.
Predloženo je da se okrivljeniku B. A. izrekne sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti temeljem čl. 76. Kaznenog zakona. Ujedno je predloženo da se protiv okrivljenika produži pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 4. Zakona o kaznenom postupku, zbog posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno.