Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru
Najavljena žalba na presudu kojom je Z. Č. osuđen zbog zlouporabe opojnih droga

Županijski sud u Zlataru je povodom optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zlataru donio presudu kojom je osudio državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine Z. Č. (1962.) na kaznu zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci zbog zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (15. 2. 2008.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da je 22. rujna 2007., u cilju daljnje prodaje, u svom osobnom vozilu marke BMW prevozio 10 paketa s ukupno 6.499,34 grama opojne droge kokain, a koja mu je pronađena u prtljažnom dijelu vozila na Međunarodnom graničnom prijelazu Macelj prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Nepravomoćnom presudom, uz osudu na zatvorsku kaznu, oduzeta mu je pronađena droga te mu je produljen pritvor u kojem se nalazio i tijekom cijelog postupka.
Po primitku pisanog otpravka presude, Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru podnijet će žalbu na odluku o kazni i odluku o sigurnosnoj mjeri s prijedlogom da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju te da se prema istom primjeni sigurnosna mjera oduzimanja predmeta iz čl. 80. Kaznenog zakona, i to osobnog vozila marke BMW kojim je droga prevožena.