Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet istražni zahtjev protiv 24-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev, uz prijedlog za određivanje pritvora, protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog kaznenog djela ubojstva iz čl. 90 Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263 st. 1. Kaznenog zakona. (18. 2. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak oko 2,20 sati 15. veljače 2008. u jednom kafe baru u Solinu, u cilju oduzimanja života B. B. (1977.), iz neposredne mu blizine u glavu iz pištolja marke Crvena zastava ispalio jedan hitac nanijevši mu ustrijelnu ranu glave zbog koje je oštećeni odmah preminuo. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, u vrijeme dok su se u kafe baru nalazili vlasnik, konobarica i četiri gosta, iz istog pištolja ispalio još dva hica po kafe baru, a u daljnjoj pucnjavi onemogućio ga je metak koji se zaglavio u pištolju.
Uz istražni zahtjev podnesen je i prijedlog za određivanje pritvora temeljem čl. 102 st. 1. toč. 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, tj. zbog bojazni utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela i posebno teških okolnosti počinjenja. Istražni sudac donio je rješenje o provođenju istrage i određivanju pritvora.
Osumnjičenik je već osuđen zbog kaznenog djela ubojstva počinjenog 8. rujna 2000. te je izdržao dosuđenu mu kaznu, a nakon toga je još tri puta osuđen zbog kaznenih djela razbojništva, zlouporabe opojnih droga i krivotvorenja isprave, te se protiv njega vodi kazneni postupak zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja.