Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 58-godišnjaka zbog dva kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog dva kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa – spolnog odnošaja s djetetom, opisano i kažnjivo po čl. 192. st. 2. Kaznenog zakona te prisile na spolni odnošaj, opisano i kažnjivo po čl. 190. KZ-a. (19. 2. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak od ljeta 2004. do ljeta 2006. godine u svom stanu te povremeno u portunu stambene zgrade u Rijeci, uz prijetnju prisilio dječaka mlađeg od 14 godina na spolni odnošaj i s njim izjednačenu spolnu radnju. Ujedno se osnovano sumnja da je u veljači 2008. godine u svom stanu, prijetnjom prisilio drugog maloljetnog dječaka na, sa spolnim odnošajem izjednačenu, spolnu radnju počinivši time kazneno djelo prisile na spolni odnošaj.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora temeljem odredbe čl. 102. st. 1. t. 2. i 4. Zakona o kaznenom postupku te je predložena primjena odredbe čl. 55. Zakona o sudovima za mladež da se bez odobrenja suda ne smije objaviti tijek ovog kaznenog postupka, a sve kako bi se zaštitili interesi maloljetnih oštećenika.