Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podignuta optužnica protiv N. V. zbog dva pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina N. V. (1986.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 90 u vezi sa čl. 33. Kaznenog zakona. (28. 2. 2008.)
Okrivljenom se optužnim prijedlogom stavlja na teret da je oko 3,30 sati 30. prosinca 2007. ispred kafe bara u mjestu Čibača, nakon svađe i fizičkog naguravanja sa V. P., a u cilju da ga liši života, udario ga nožem u predjelu prepone desne noge. Oštećeni V. P. je pao na tlo, a nakon što je F. M. odgurnuo okrivljenika i spriječio ga u daljnjem napadu na V. P., on ponovno došao do V. P. koji je ležao na tlu i udario ga nožem u predjelu desne strane prsnog koša zadavši mu teške i po život opasne ozljede, a život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom.
Također mu se stavlja na teret da je istom prilikom, a nakon što ga je F. M. odgurnuo i spriječio u daljnjem napadu na V. P., u cilju da liši života F. M., iz neposredne blizine zamahnuo nožem prema njegovim prsima ali ga nije uspio ubosti budući da je F. M. izmicanjem unazad izbjegao udarac noža i počeo bježati. Okrivljenik je u namjeri da ga liši života nastavio trčati za oštećenikom vičući kako će ga ubiti.
U optužnom je prijedlogu predloženo produljenje pritvora protiv okrivljenika temeljem čl. 102 st. 1. t. 2. i 4. ZKP-a.