Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv D. M. zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina D. M. (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272 st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (6. 3. 2008.)
Okrivljenika se optužnicom tereti da je 9. veljače 2008. u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke BMW te da je držeći mobitel u ruci tijekom zelenog svjetla na semaforu ušao u križanje skrećući ulijevo pod oštrim kutom, a pri brzini od oko 52,6 km/h. Izgubio je nadzor nad vozilom i u zanošenju izletio na nogostup gdje je prednjim dijelom vozila udario i na tlo oborio pješakinju I. Ž. (1929.) koja je zadobila višestruke teške tjelesne ozljede zbog kojih je preminula 10. veljače 2008.
Optužnicom je, na temelju čl. 102 st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, protiv okrivljenika predloženo produljenje pritvora u kojem se nalazi od 10. veljače 2008., budući da se radi o osobi koja je osuđivana te višestruko prekršajno kažnjavana zbog učestalog kršenja prometnih propisa.