Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli
Podignuta optužnica protiv P. R. zbog ubojstva i pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv hrvatskog državljanina P. R. (1949.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 90 Kaznenog zakona i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91 toč. 2. KZ-a u svezi sa čl. 33 st. 1. KZ-a. (7. 3. 2008.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je oko 8 sati 26. rujna 2007. u prizemlju obiteljske kuće u Vinkuranu kraj Pule, a u cilju da svoju suprugu T. R. liši života, nanio joj višestruke tjelesne ozljede te potom snažnim pritiskom i stezanjem u području vrata i grkljana onemogućio joj disanje sve dok ona uslijed toga nije preminula. Ujedno ga se tereti da je oko 10 sati istog dana u obiteljskoj kući, a u cilju da svoju, u visokom stadiju trudnu, kćerku T. R. liši života, drvenom palicom za bejzbol udario ju po glavi. Potom ju je nastavio udarati, no uspjela je izbjeći udarce i tijekom bijega po kući u jednom ga je trenutku uspjela odgurnuti od sebe i pobjeći iz kuće. U svojoj namjeri nije uspio no kćerki je nanio lake tjelesne ozljede.
Optužnicom je predloženo da se protiv okrivljenika produlji pritvor temeljem odredbe čl. 102 st. 1. toč. 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.