Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Podignut optužni prijedlog protiv J. K. i D. J. zbog nedozvoljene trgovine i izbjegavanja carinskog nadzora

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana J. K. (1964.) i D. J. (1971.) zbog počinjenja kaznenih djela nedozvoljene trgovine iz čl. 297. i izbjegavanja carinskog nadzora iz čl. 298. Kaznenog zakona. (11. 3. 2008.)
Optužnim prijedlogom obojicu se okrivljenika tereti da su se po prethodnom dogovoru, 4. ožujka 2008. teretnim vozilom marke Mercedes dovezli do jednog mjesta gdje ih je čekala nepoznata osoba koja je, prethodno ilegalno preko rijeke Save, prevezla veću količinu cigareta raznih marki (ukupno 34.275 kutija) sa nadzornom markicom Republike Hrvatske za izvoz i nadzornom markicom Federacije Bosne i Hercegovine. Cigarete su zatim natovarili u vozilo te ih odvezli u Slavonski Brod, u obiteljsku kuću drugookrivljenika, za koju uslugu je trebao dobiti 800,00 EUR-a. Policijski službenici su ih otkrili i uhitili te spriječili u daljnjoj prodaji.
Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, Općinski je sud temeljem čl. 102. st. 1. toč.1. i 2. ZKP-a obojici okrivljenika odredio pritvor i nalaze se u Okružnom zatvoru u Požegi.