Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 45-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (14. 3. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnjak nešto prije jedan sat u noći 9. ožujka 2008., u nakani ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine, na terasu ispred ostakljene verande ugostiteljskog objekta na riječkom Trgu Viktora Bubnja aktivirao i bacio ručnu bombu M 75, tzv. "kinder jaje". U vrijeme počinjenja djela u tom su se ugostiteljskom objektu nalazili konobar i petorica gostiju, a uslijed same eksplozije znatno su i višestruko oštećeni ugostiteljski objekt, obližnja autobusna čekaonica i četiri parkirana osobna vozila te su raspucana stakla na poslovnim prostorijama u sklopu sportskog objekta Dvorana mladosti. Visina štete pričinjena na opisani način zasad je neutvrđena, ali je svakako veća od 100.000,00 kuna.
Osumnjičenik se nalazi u Zatvoru u Rijeci temeljem rješenja o zadržavanju istražnog suca Županijskog suda u Rijeci, a u istražnom je zahtjevu predloženo određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.