Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 40-godišnjaka zbog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona, te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a. (17. 3. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjak oko 21,20 sati 15. ožujka 2008., nakon prethodne svađe sa šogorom B. B., na cesti u varaždinskoj Ulici Ivana Rangera u blizini kućnog broja 35, a u cilju da ga liši života, iz pištolja marke Crvena zastava kalibra 7,62 mm, ispalio tri hica u glavu i prsište oštećenog te mu nanio ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.
Ujedno se osnovano sumnja da je osumnjičenik 16. ožujka 2008. prilikom, po nalogu istražnog suca, pretrage kuće u Ulici Ivana Rangera u Varaždinu, zatečen u posjedovanju gospodarskog eksploziva težine oko 400 grama, TNT eksploziva težine 500 grama, te dva komada trenutnih trombolskih mina marke M 60, koje je neovlašteno nabavio i držao u ormaru svoje sobe, iako je znao da je nabava i držanje eksplozivnog oružja zabranjeno prema čl. 7. u svezi čl. 6. Zakona o oružju.
Temeljem čl. 102. st. 1. toč. 1., 2. i 4. ZKP-a predloženo je određivanje pritvora protiv osumnjičenika.