Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 21-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz čl. 99. st. 1. KZ-a. (25. 3. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnjak oko 2,45 sati 22. ožujka 2008. ispred ugostiteljskog objekta na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, u međusobnoj svađi i tučnjavi s tri osobe; u cilju da liši života M. J. (1986.); ubo ga nožem u lijevu stranu prsišta, no u ostvarenju cilja nije uspio već ga je teško ozlijedio (ubodne rane prsnog koša). Odmah nakon toga, osnovano se sumnja da je 21-godišnjak s ciljem teškog ozljeđivanja D. L. (1987.) istim ga nožem ubo u predio gluteusa i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu.
Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka predloženo je određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. toč 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.