Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 51-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Županijskom sudu u Karlovcu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (31. 3. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 51-godišnjak 25. ožujka 2008. upravljao osobnim automobilom iz smjera Splita prema Zagrebu autocestom A1 protivno čl. 49. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno prometnim trakom namijenjenom prometu vozila iz suprotnog smjera uslijed čega je u mjestu Bosiljevo prednjim desnim dijelom svog vozila izravno udario u prednji desni dio automobila kojim je tom prometnom trakom iz Zagreba prema Splitu upravljao A. P. Nakon udara, osumnjičenikovo se vozilo zarotiralo na sjevernu prometnu traku te je u njega udario osobni automobil kojim je tom prometnom trakom u smjeru Splita upravljao Š. Č. U opisanoj je prometnoj nesreći pet osoba lakše, a dvije su teško ozlijeđene, dok je jedna osoba uslijed zadobivenih teških tjelesnih ozljeda preminula na mjestu nesreće.
Temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. ZKP-a predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor, cijeneći način počinjenja djela tj. osumnjičenikovu bezobzirnost u vožnji i nepoštivanje prometnih pravila.