Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku
Općinski sud u Zaboku usvojio tužbeni zahtjev Republike Hrvatske o utvrđenju i uknjižbi prava vlasništva nad 32 rala zemljišta u Bedekovčini

Temeljem tužbe Općinskog državnog odvjetništva u Zaboku, Općinski sud u Zaboku donio je presudu kojom je usvojen tužbeni zahtjev tužitelja Republike Hrvatske protiv tuženika "Zagorje" d.d. Zabok radi utvrđenja prava vlasništva i trpljenja uknjižbe prava vlasništva na nekretninama upisanima u k.o. Bedekovčina u površini od 32 rala 232 čhv. (3. 4. 2008.)
U postupku provjere uknjižbe vlasništva trgovačkog društva "Zagorje" d.d. Zabok, nastalog pretvorbom društvenog poduzeća UTP "Zagorje" Zabok, Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku obavljena je provjera statusa nekretnine oznake čkbr. 3377 u k.o. Bedekovčina, kasnije raspisane na niz čestica s više podoznaka, te utvrdilo da su iste upisane kao vlasništvo navedenog trgovačkog društva iako nisu procijenjene u temeljni kapital društva i nisu iskazane u rješenju Hrvatskog fonda za privatizaciju donesenog na temelju čl. 42. Zakona o privatizaciji. Daljnjim provjerama je utvrđeno da je nekretnina oznake čkbr. 3377 k.o. Bedekovčina na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ex lege, postala vlasništvo Republike Hrvatske, i to s danom 24. srpnja 1991.
Nakon provedenog postupka, Općinski je sud u Zaboku usvojio tužbeni zahtjev Republike Hrvatske. Presuda Općinskog suda u Zaboku je pravomoćna.