Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 48-godišnjaka zbog podvođenja

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. i 4. Kaznenog zakona. (23. 4. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je od kraja 2005. do kraja 2007. godine u Rijeci, u namjeri da si pribavi imovinsku dobit, iskoristio životnu dob i neiskustvo dvije maloljetne ženske osobe iz Rijeke te ih, uz obećanje dobre zarade i lagodnog života, privolio da uz novčanu naknadu spolno opće sa najmanje dvjema muškim osobama i to u više navrata. Osnovano se sumnja da je 48-godišnjak u svakoj prilici od oštećenica primao novčanu naknadu koju je većim dijelom zadržavao za sebe, a ostatak predavao oštećenim maloljetnicama.
Osumnjičenik je prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci koji je rješenjem odredio njegovo zadržavanje, a Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci u istražnom je zahtjevu predložilo određivanje mjere pritvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno kao i načina izvršenja istog (čl. 102. st. 1. t. 2. i 4. ZKP-a).