Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet istražni zahtjev protiv 24-godišnjaka zbog dva teška ubojstva i jednog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 91. t. 3. i 6. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. t. 3. u svezi sa čl. 33. KZ-a. (30. 4. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak oko 19 sati 26. travnja 2008. u blizini zaseoka Šerići, općina Kaštela, s namjerom da se osveti svima koji su mu učinili nažao, odlučio ubiti M. S. Kada mu je njegov otac rekao da je M. S. u službi u Kninu, osnovano se sumnja da je 24-godišnjak udarcem željezne šipke u glavu ubio njegova oca J. S. Neposredno nakon opisanog događaja, 24-godišnji osumnjičenik je zatekao poznanika N. K. kojeg je, nakon što ga je ovaj upitao što je učinio, istom šipkom dva puta teško tjelesno ozlijedio te se oštećeni nalazi u bolnici.
Osnovano se sumnja da je 24-godišnjak potom otišao do svoje kuće u zaseoku Bašići i nasrnuo na oca te ga šipkom više puta udario u glavu i time usmrtio na mjestu događaja.
U istražnom je zahtjevu predloženo određivanje pritvora temeljem pritvorskog osnova čl. 102. st. 1. t. 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, a Istražni je sudac Županijskog suda u Splitu donio rješenje o provođenju istrage te protiv osumnjičenika odredio pritvor temeljem navedenih pritvorskih osnova.